הבטחת חווית משתמש היא עבודה אחת ביג דאטה
הבטחת חווית משתמש צריכה להיות בראש סדר העדיפויות בקרב פרויקטי ביג דאטה עבור ארגונים וספקי שירותי ענן. מגמות מגמות כמו מובייל, ענן וחברתיות מעודדות את הצורך במודעות לאפליקציות באמצעות נראות ושליטה טובים יותר. עם סקר אחר סקר שמראה זמינות בראש סדר העדיפויות, ההוצאה על הבטחת חווית משתמש, הידועה גם בשם ניהול ביצועי יישומים (APM) צפויה להישאר חזקה. עם זאת, רק פתרונות המכסים את כל שרשרת אספקת האפליקציות מנקודת המבט של חווית משתמש הקצה יספיקו. איך לעבור ראיון עבודה בהייטק
משמעות הדבר היא נראות המשתרעת מאחורי חומת האש הארגונית אל הענן, מה שמרמז על תצוגה מקצה לקצה ממכשירי המשתמש בחזרה דרך שכבות תשתית מרכז הנתונים. "נקודת המסירה", שהיא המקום בו המשתמש ניגש לאפליקציה מורכבת, היא הפרספקטיבה היחידה שממנה יש להתייחס לחווית המשתמש.
ארכיטקטורות ענן - ציבוריות, פרטיות או היברידיות - מולידות מורכבות. פרויקטים כגון מחשוב ענן, וירטואליזציה של שרתים ושולחן עבודה ואיחוד מרכזי נתונים מבוצעים עבור ההחזרים הנתפסים על ההשקעה (ROI) שהם יכולים לספק. עם זאת, בעוד שאחד היתרונות העיקריים של הוירטואליזציה היה אמור לשבור ממגורות ב-IT, היא למעשה יצרה ממגורת ניהול נוספת.
רוב כלי ניהול הווירטואליזציה מתמקדים בתכנון קיבולת, ניצול ומדדי זמינות. רובם אינם מספקים תובנות כיצד תושפע חווית המשתמש אם משהו ישתנה בסביבה וירטואלית. מבלי להבטיח חווית משתמש, עלויות נמוכות יותר ורווחי פרודוקטיביות הופכים בלתי ניתנים להשגה.
סיבה נוספת לכך שמשתמשים חווים ביטחון חייבת להיות בראש סדר העדיפויות היא הקשר בין ביצועי האפליקציה ויצירת הכנסות. מחקרים הראו שחווית משתמש קצה איטית יותר מביאה לפחות צפיות בדפים, מה שבתורו מפחית את ההסתברות להשלמת מחזור המכירות.
אימוץ פרקטיקות זריזות מרמז על שינויים בקוד על בסיס תכוף הרבה יותר. זה דורש יותר נראות לתוך דפדפן האינטרנט בהתחשב באופן שבו יישומים מפותחים. אפליקציית האינטרנט הטיפוסית כיום היא בעלת הרבה תוכן ושירותי צד שלישי, רכיבים שאינם בשליטת הארגון.
לדוגמה, שקול יישום קמעונאי מקוון הכולל פונקציות רבות הנגזרות ממרכז הנתונים וכן שירותי צד שלישי חיצוניים, כגון עגלת קניות, מנוע העדפות ורשתות מודעות. האתר הממוצע מחבר עד 10 מארחים לפני שבסופו של דבר הוא מוגש למשתמש הקצה.
בעוד שפונקציות נרחבות של צד שלישי יכולות להעשיר את החוויה המקוונת, הן יכולות גם ליצור סיכוני ביצועים. אם רכיב אחד נכשל, זה עלול לפגוע בביצועים של אפליקציה או אתר שלם. בנוסף, שירותי ענן רבים של צד שלישי הם אטומים, ומספקים נראות מועטה לתקינות הכללית של תשתית המחשוב.
כאשר עיבוד רב יותר מתרחש קרוב יותר למשתמש הקצה במכשיר המשתמש או בדפדפן עצמו, מחייב נראות טובה יותר בתוך הדפדפן. ניטור תעבורת רשת, מסד נתונים ושרתים אינו מספק נראות כיצד הדפדפן משפיע על חווית המשתמש. ביצועים גרועים בכל מקום לאורך שרשרת אספקת האפליקציות ישפיעו לרעה על חווית משתמש הקצה. זה כולל ספקי שירותי ענן, ספקי שירותי אינטרנט אזוריים ומקומיים, רשתות להעברת תוכן, דפדפנים ומכשירים.
התשובה היא אנליטיקס
מעקב אחר עסקאות וניתוח חזוי הם הטרנדים החשובים ביותר שמניעים את השוק, ובקרוב ייחשבו כחלק מהימורים עבור כל ספק APM רציני. מעקב אחר עסקאות חורג מעבר לניטור בזמן אמת כדי לספק מבט אחיד יותר לתוך רכיבים שונים בשרשרת אספקת האפליקציות. בינתיים, האנליטיקה משתפרת עם כלים חדשים שיכולים לתאם אלפי מדדים ולזהות דפוסים המספקים סימני אזהרה מוקדמים לצרות מתקרבות.
Analytics יכול לעזור לצמצם את הזמן המושקע בקורלציה ונימול של נתונים ממקורות שונים. זה כולל מידע שנאסף על ידי כלים שונים המנטרים משתמשים, שרתים, מיינפריים ועסקאות סינתטיות. זה כולל גם כלים שנפרסים ללא תלות ב-IT. אבחון עומק גם מאפשר לארגוני IT להיות פרואקטיביים יותר על ידי איתור מקור הבעיות לפני שמתרחשות שיחות לדלפק העזרה או לפני שמבקר עוזב את האתר.
ככזה, המדד הרלוונטי ביותר עבור כל ארגון IT אינו נוגע לניצול תשתית. במקום זאת, זה באיזה נקודת ניצול חווית המשתמש מתחילה להתדרדר. היכולת לאחסן, לנהל ולנתח את הנתונים הללו באופן מרכזי מספקת תמונה מדויקת יותר לחוויית המשתמש.